Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafi: Mitt folk älskar mig

- 28/02/2011, 20:29 -
Muammar Khaddafi vill få ut sanningen. Därför ställer han upp i intervjun.

Muammar Khaddafi vill få ut sanningen. Därför ställer han upp i intervjun.

Pier Paolo Cito/AP/SCANPIX

Muammar Khaddafi har inga planer på att avgå. Dessutom är han säker på att det libyska folket stödjer honom. – Mitt folk älskar mig. De skulle dö för mig, säger han i en intervju.

Det är ABC:s reporter Christiane Amanpourm som intervjuat Libyens ledare, överste Muammar Khaddafi. Anledningen till att Khaddafi ställde upp på intervjun var för att få ut sanningen om vad som sker i Libyen.

Khaddafi vägrar erkänna att det förekommit demonstrationer i Tripoli och säger även att han inte tänker avgå eftersom han varken är kung eller president.

– Mitt folk älskar mig. Det skulle dö för mig, säger han till ABC.

Han bjuder även inte representanter från FN och övriga organisationer för att se sanningen, och ifrågasatte samtidigt varför hans tillgångar frysts.

Khaddafi forsätter i intervjun om att det är al-Qaida som ligger bakom våldsamheterna i landet.

– Jag är förvånad över att vi har en allians med västvärlden att bekämpa al-Qaida, och nu när vi bekämpar terroristerna så överger de oss. Kanske vill de ockupera Libyen, säger han till ABC.