Lördag 8 Maj
Stockholm

Brännmärkte offer med strykjärn

Karl Cook och Lisa Hill dömdes för den grymma misshandeln, tillsammans med...
1 av 2
Karl Cook och Lisa Hill dömdes för den grymma misshandeln, tillsammans med... Foto: Polisen
Mary Willoughby och Kelly Taylor.
2 av 2
Mary Willoughby och Kelly Taylor. Foto: Polisen

Gänget tröttnade på att sparka och slå. Bestämde sig för att krydda till misshandeln som snabbt utvecklades till en långdragen tortyr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TORQUAY. Louise Hewitt, 26, hamnade i bråk med sin inneboende, Karl Cook, sedan han anklagat henne för att ha spridit rykten. Påhejad av Cook gick då hans flickvän, 22-åriga Mary Willoughby, till attack och slog ner Hewitt.

Men misshandeln skulle inom kort ta en fruktansvärd vändning. Paret tröttnade på att slå och sparka Louise och bestämde sig för att "krydda till" misshandeln.

Hängdes

Louise Hewitt fördes bunden till en annan lägenhet, där parets två vänner Mary Willoughby och Kelly Taylor väntade på offret. Kvartetten bestämde sig snart för att testa olika tortyrmetoder. Under timmar utsattes Louise för den grymma misshandeln.

De brände offret med ett strykjärn på kroppen på flera ställen och flera olika föremål användes för att slå henne med; stilettskor, tallrikar, krukor och stolar. Vid flera tillfällen ska Louise även hängts tills hon svimmat. Gänget ska sedan ha petat henne i ögat med flera olika föremål. Kvartetten ska även ha skurit Louise med en kniv på flera ställen, och även hotat med att döda henne.

Fängelse

Under tisdagen dömdes gänget till totalt 27 års fängelse.

– Det är en fruktansvärd händelse där fyra hjärtlösa personer kidnappade och fängslade en försvarslös kvinna, säger Jon Phillips till Daily Mail.

När domen föll, sa Louise Hewitt:

– Tack gode gud.

Kommentera
Kopiera länk
Dela