Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Japans kejsare talade till nationen

Nyheter | 16/03/2011 14:30

Säger sig vara "djupt oroad" av utvecklingen.

TOKYO. Japans kejsare Akihito framträdde på onsdagen och höll ett tal till nationen. Att kejsaren kommunicerar till folket på det sättet är extremt ovanligt och händer i princip aldrig.

I talet uttryckte Akihito att han är "djupt oroad" över utvecklingen framför allt kring kärnkraftverken i Fukushima. Han uppmanade också folket att inte ge upp hoppet.

- Jag hoppas verkligen att katastrofens offer aldrig ger upp hoppet, tar hand om sig och lever i styrka för morgondagen. Jag vill också att alla medborgare i Japan minns alla som har påverkats av förödelsen - inte bara i dag utan för en lång tid framöver - och hjälper till med läkandet, sa Akihito i talet.

Som kejsare i Japan talar man till folket bara i krigstid eller vid extrema kriser. Akihitos tal var första gången någonsin en kejsare i Japan håller tevetal, uppger CNN.