Detta kort efter att presidenthustrun, Carla Bruni, varit i Libyen för att förhandla om frigivandet av de bulgariska sjuksköterskor som hölls fångna av Khaddafi.
1 av 3
Detta kort efter att presidenthustrun, Carla Bruni, varit i Libyen för att förhandla om frigivandet av de bulgariska sjuksköterskor som hölls fångna av Khaddafi. - Foto: Eric Feferberg/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
3 av 3
- Foto: MAYA VIDON/EPON/Scanpix

"Muammar Khaddafi sponsrade Sarkozy"

Överste Muammar Khaddafi sponsrade den franske presidentens valkampanj 2007. Det hävdar den libyske diktatorns son - Saif al-Islam.


TRIPOLI/PARIS. Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, kom till makten med hjälp av Muammar Khaddafis oljepengar. Det hävdar åtminstone diktatorsonen.

– Vi sponsrade hans kampanj och vi har alla detaljer och är redo att avslöja allt, säger Saif al-Islam till tevekanalen Euronews.

Bomben kom dagen efter att den libyska regimen sagt sig ha en stor hemlighet att avslöja - i sin tur några dagar efter att Sarkozy sagt sig vara beredd att låta Frankrike på egen hand införa en flygförbudszon över Libyen.

Men anklagelsen förnekas ihärdigt av det franska presidentkansliet i Élyséepalatset.

– Vi förnekar det alldeles uppenbart, säger en talesperson till Le Monde.

I intervjun med Euronews beskriver Saif al-Islam Sarkozy som "den där clownen" och säger att presidenten fått bistånd för att i sin tur hjälpa det libyska folket.

– Men han har gjort oss besviken, säger han till Euronews.

– Ge oss tillbaka våra pengar.

al-Islam säger sig också sitta på alla detaljer och dokument kring banktransaktioner.

– Vi kommer att offentliggöra allt snart.

Intervjun - dubbad på franska:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!