Röken stiger från reaktor 1 under onsdagen.
1 av 4
Röken stiger från reaktor 1 under onsdagen. - Foto: AP/Scanpix
2 av 4
- Foto: NHK TV/AP/Scanpix
Det är inte längre bara människor som ska skannas för strålning. Japans myndigheter instruerades på torsdagen att börja granska livsmedel för radioaktiva ämnen.
3 av 4
Det är inte längre bara människor som ska skannas för strålning. Japans myndigheter instruerades på torsdagen att börja granska livsmedel för radioaktiva ämnen. - Foto: AP/Scanpix
Människor har evakuerats i Fukushima och lagts in på sjukhus då de kan ha blivit exponerade för strålning efter explosionen vid reaktor ett som skedde en dag efter jordbävningen.
4 av 4
Människor har evakuerats i Fukushima och lagts in på sjukhus då de kan ha blivit exponerade för strålning efter explosionen vid reaktor ett som skedde en dag efter jordbävningen. - Foto: Daisuke Tomita/AP/Scanpix

Fem döda i Fukushima

Nu har det japanska kraftbolaget Tepco bekräftat fem dödsfall i samband med arbetet vid det havererande kärnkraftverket.


FUKUSHIMA. Fem kärnkraftsarbetare har fått sätta livet till i det livsfarliga jobbet med att kyla ner reaktorerna och försöka rädda det som räddas kan.

Ytterligare två personer saknas och 21 har skadats, uppger norska TV2 och brittiska Telegraph

Än så länge vet man inte vad dödsfallen beror på, men enligt TV2 kan det handla om att arbetarna utsatts för radioaktiv strålning.

Enligt internationella atomenergiorganet - IAEA - har allt som allt 17 personer utsatts för radioaktiv strålning.

Det är för närvarande 50 arbetare som gör allt de kan för att undvika en fullskalig katastrof.

– Det ser inte alls bra ut, säger Matt Tuck, som med 22 år i branschen är veteran inom den brittiska kärnkraftsindustrin.

– 50 är väldigt få med tanke på att det finns sex reaktorer. De utsätter sig för mycket stora risker, säger han till Telegraph.

Ytterligare 25 räddningsarbetare från kraftbolaget Tepco samt personal vid underleverantörer uppges ha fått ”normala” skador i samband med att de slitit hund för att undvika en värre katastrof i Fukushima.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.