Torsdag 11 Aug
Stockholm

Isbjörnen Knut är död

Knut är död. Han blev 4 år gammal.
1 av 16
Knut är död. Han blev 4 år gammal. Foto: Maya Hitij/AP/SCANPIX
2 av 16
3 av 16
4 av 16
5 av 16
Thomas Doerflein tillsammans med björnungen Knut. Thomas hittades död i sin lägenhet 2008.
6 av 16
Thomas Doerflein tillsammans med björnungen Knut. Thomas hittades död i sin lägenhet 2008. Foto: Herbert Knosowski/AP/SCANPIX
Båda nådde stjärnstatus och blev ett populärt turismål.
7 av 16
Båda nådde stjärnstatus och blev ett populärt turismål. Foto: Herbert Knosowski/AP/SCANPIX
8 av 16
9 av 16
10 av 16
11 av 16
12 av 16
13 av 16
14 av 16
15 av 16
16 av 16

Den populära björnen, som avvisades av sin björnmamma, hittades under lördagen livlös i vattnet. Han blev fyra år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BERLIN. Den söta björnungen Knut blev snabbt en publiksuccé när han föddes på Berlin Zoo. Han avvisades av modern Tosca och föddes därför upp av människor.

Men på lördagen nåddes världen av hans tragiska bortgång. Personal hittade Knuts livlösa kropp flytande i vattet. Det är fortfarande oklart vad dödsorsaken är. På måndag genomförs en obduktion.

– Han var ensam i inhägnaden och plötsligt var han död. Så vitt vi vet var han inte sjuk och just nu vet vi inte vad han dog av, säger björnskötaren Heiner Kloes till Msnbc.

Stjärnstatus

Knut var den första isbjörnunge som fötts och överlevt på Berlin Zoo på över 30 år. Han nådde snabbt stjärnstatus internationellt och Berlin Zoo registrerade hans namn som varumärke. Det producerades snabbt Knut-leksaker och Knut-godis.

2008 lät den tyska posten avbilda den berömda isbjörnen på ett frimärke. Samma år fotograferades han av stjärnfotografen Annie Leibovitz som del i ett arbete mot klimatförändringar.

Miljoner visningar

På internet nådde Knut snabbt kultstatus och det producerades söta, roliga och gulliga klipp till den vite björnens ära. Klippen har hittills haft över två miljoner visningar.

Knut blev fyra år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.