Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA: "Vi har inte dödat civila i Libyen"

1 av 2

Francois Mori/AP/Scanpix

2 av 2

Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix

Nyheter | 24/03/2011 08:03

Förnekar att civila omkommit i de allierades flygattacker.

MISRATA. Under natten till torsdagen har Khaddafis styrkor fortsatt attackerna mot rebellerna med såväl stridsvagnar som artillerield. Bland annat ska ett sjukhus i staden Misrata ha bombats av de regimtrogna och Khaddafis styrkor uppges vara långt ifrån besegrade.

Samtidigt avvisar den amerikanske stabschefen för insatsen, Gerard Hueber, påståendena om att alliansstyrkorna och Nato-flygplanens attacker ska ha dödat personer ur civilbefolkningen.

- Vi har våra ögon på det oskyldiga libyska folket och säkerställer att de skyddas från attackerna. Vi övervakar de libyska marktrupperna konstant och attackerar dem så fort de hotar eller angriper civilbefolkningen, säger Hueber enligt BBC.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton uppmanade på onsdagen på nytt Khaddafi att avgå och lämna Libyen. Men hittills har Muammar Khaddafi tvärtom sagt sig vara beredd att fortsätta slåss tills han dör.