Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nato tar kommandot över kriget i Libyen

ALL OVER PRESS

Nyheter | 24/03/2011 21:37

Efter sega förhandlingar är ledarna överens. Nato tar över befälet över kriget i Libyen. – En kompromiss har nåtts i princip på mycket kort tid, säger Turkiets utrikesminister Ahmet Davutoglu.

Till slut hängde på det om Turkiet skulle acceptera att Nato tar över befälet över Libyen-insatsen.

På torsdagskvällen nåddes en kompromiss som Turkiet godkände efter en telefonkonferens med representanter från USA, Frankrike och Storbritannien.

– En kompromiss har nåtts i princip på mycket kort tid. Operationen kommer att överlåtas på Nato helt och hållet, säger utrikesminister Ahmet Davutoglu, uppger Sky News.

Det är fortfarande oklart exakt när Nato tar över kommandot. Enligt flera uppgifter kommer de ske inom en eller två dagar. Men andra källor säger att Nato tar över i början av nästa vecka.

– Natos länder är överens och att sätta igång med slutplaneringen som gör det möjligt att ta över från koalitionen på måndag eller tisdag, säger en anonym källa.