Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ipad populär bland döda

- 06/04/2011, 21:06 -
Ipad är poppis bland de döda.

Ipad är poppis bland de döda.

Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Köerna ringlar sig långa för att få tag i den nya upplagan av Apples Ipad. Men det är inte bara den äkta varan som folk vill åt, i Malaysia har papperskopior av surfplattan blivit omåttligt populära.

Under Qingming-festivalen i asiatiska länder är det vanligt att man köper kopior av lyxprylar och bränner upp dem för att hedra de döda.

Normalt sett är det alltifrån designerväskor till elektroniska massagestolar som används. Men en ny trend har visat sig - pappersvarianter av Iphones och Ipads används numera i allt större utsträckning under den populära festivalen, skriver Sky News.

Butiksägare är självklart överlyckliga över detta och säljer papperslapparna för en dollar styck. Om någon ifrågasätter det höga priset kan de alltid försvara sig med att papperslapparna åtminstone har en kapacitet på 888 gigabyte. Hur det lagras är det dock ingen som vet.

http://news.sky.com/sky-news/a... Honoured With Luxury Items&attrib;_url=http://news.sky.com&smoothing;=... name='allowFullScreen' value='true'>http://news.sky.com/sky-news/a... Honoured With Luxury Items&attrib_url=http://news.sky.com&video_url=http://static1.sky.com//feeds/skynews/latest/flash/040411-ipad-for-the-dead.flv&smoothing=true&tracking;_account=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225">