Måndag 19 Apr
Stockholm

Tusentals demonstranter väntar på al-Assads avgång

Bild tagen av en medborgarjournalist under en protest i Banias.
1 av 2
Bild tagen av en medborgarjournalist under en protest i Banias. Foto: AP
President al-Assad under ett besök i Frankrike 2010.
2 av 2
President al-Assad under ett besök i Frankrike 2010. Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP

Tusentals demonstranter har samlats på Al-Saa-torget i Syriens tredje största stad, Homs. De kommer inte lämna platsen innan presidenten avgår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOMS. Nyheter24 har tidigare skrivit om blodbadet och demonstrationerna i Syrien och hur landets styre våldsamt slagit ned protesterna från den egna befolkningen.

Brittiska BBC rapporterar om stora folkmassor på Al-Saa-torget i Homs, Syriens tredje största stad. Sent på måndagen ska det fortfarande ha varit många människor ute. Precis som tidigare blev demonstranterna även denna gång beskjutna av säkerhetsstyrkor lojala med president Bashar al-Assad.

Enligt oppositionen i landet kommer protesterna fortsätta till dess att deras politiska krav tillgodosetts, såsom att politiska fångar ska friges. Likheterna med den folkliga protesten i Egypten är flera.

– Mer än 20 000 människor är med i demonstrationen på Al-Saatorget och vi har bytt namn på det till Tahrirtorget som det i Kairo, säger oppositionsanhängaren Najati Tayyara till AFP.

Den statliga nyhetsbyrån i Syrien rapporterar om skadade militärer som blivit mördade och lemlästade av "beväpnade kriminella gäng".

Frustrationen i landet har ökat gång på gång efter att president al-Assad inte genomfört de reformer som utlovats utan i stället skyllt oroligheterna på utländska konspirationer eller terrorister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela