Inga ryssar har haft sex i rymden.
Inga ryssar har haft sex i rymden. - Foto: Scanpix

Inget rymdsex för ryska kosmonauter

Under 50 års tid har ingen ryss haft sex i rymden.


MOSKVA. Det har länge figurerat rykten om att ryssar och amerikaner under hemliga former testat effekten av att ha sex i rymden.

Men från den ryska sidan har det nu officiellt bekräftats att det aldrig förekommit något rymdsex.

– Det finns inga officiella eller inofficella bevis på att det har förekommit sexuella experiment i rymden, säger Valery Bogomolov, som arbetar vid det ryska Institutet för biomedicinska störningar, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Bogomolov säger sig inte kunna vare sig bekräfta eller dementera huruvida de amerikanska astronautkollegorna varit sexuellt aktiva, men han tror att det handlar om opålitliga anekdoter.

– När det gäller den amerikanska utforskningen av rymden har jag bara information som kategoriskt förnekar det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.