Människor instängda i syrisk stad

- 28/04/2011, 08:51 -
En bild från ett videoklipp på en demonstration i Daraa den 8 april.
1 av 2

En bild från ett videoklipp på en demonstration i Daraa den 8 april.

AP

I klippet från Sham News Network ses pansarvagnar färdas söderut mot Daraa.
2 av 2

I klippet från Sham News Network ses pansarvagnar färdas söderut mot Daraa.

Amatörvideo

Informationen från Daraa i södra Syrien är knapphändig efter att regimen belägrat staden. Samtidigt har hundratals medlemmar lämnat det styrande Baathpartiet i protest.

DARAA. Människor avskärmade från omvärlden av sin egen militär, utan vatten, el eller telefon. Detta är verkligheten för invånarna i staden Daraa i södra Syrien.

På tisdagskvällen hölls en demonstration i en närliggande stad till stöd för de instängda. Från Daraa är det däremot i det närmaste kusligt tyst.

De senaste rapporterna därifrån kom på tisdagen då vittnen berättade om döda kroppar på gatorna eftersom ingen vågade ge sig ut för att begrava sina stupade vänner. Av rädsla för krypskyttar. Detta uppger Sveriges Radios Ekot.

På onsdagen kom ett videoklipp där man ser hur stridsvagnar transporteras söderut mot Daraa.

Samtidigt som oroligheterna eskalerar har flera EU-länder kallat till sig sina respektive ambassadörer för att ge order om att sätta press på regimen.

Det finns även intern kritik, mest bland de partimedlemmar som kommer från de områden där det är som mest våldsamt. Hittills har cirka 230 medlemmar lämnat det styrande Baathpartiet, uppger nyhetsbyrån AFP.

Antalet döda civila i Syrien hittills beräknas vara 453 personer.