Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påvemani drabbar påvens pojkar

- 29/04/2011, 17:35 -
Johannes Paulus II
1 av 4

Johannes Paulus II

PLINIO LEPRI/Scanpix

Påven i Monterey, Mexiko 1979.
2 av 4

Påven i Monterey, Mexiko 1979.

Ap/Scanpix

Påven med Victoria 1999.
3 av 4

Påven med Victoria 1999.

Toni Sica/Scanpix

Petersplatsen i Rom.
4 av 4

Petersplatsen i Rom.

Massimo Sambucetti/Scanpix

Påvens pojkar tvivlar inte på Johannes Paulus som mirakelmakare.

ROM. På söndag ska den förre påven Johannes Paulus II helgonförklaras av katolska kyrkan. Tusentals medlemmar i föreningen "Påvens pojkar" (Papa Boys Association) vallfärdar nu till Rom för att hylla sin hjälte.

13 000 pojkar med sovsäckar, påve-tröjor och sprudlande entusiasm rapporteras anlända Rom från hela Italien för att delta i helgonförklaringen på Peterplatsen i Rom, skriver France24.

– Vi föddes under hans påveämbete, deltog vid hans samlingar och tillbringade World Youth Days med honom. Han var vår vän som nu blir helgonförklarad. Det är en otrolig händelse. Jag skulle inte missa det för något i världen, säger medlemmen Massimo Manzolillo.

Trots att det har framförts kritik mot att Vatikanen har påskyndat processen att helgonförklara Johannes Paulus så hyser Papa Boys inga tvivel på hans kvalifikationer som mirakelmakare:

– Hundratals människor ringer och berättar om påvens mirakel. Jag vet minst 700 barn som döpts efter Johannes Paulus eftersom de föddes som mirakelbarn av mödrar som inte kunde bli gravida men vars böner hjälpte dem att befruktas, säger Papa Boys överhuvud Daniele Venturi.

Fanklubben Papa Boys Association grundades kort efter Johannes Paulus död 2005.