Onsdag 22 Sep
Stockholm

Ännu en dag i rätten för Berlusconi

1 av 2
Skandalerna haglar runt Silvio Berlusconi, som ändå lyckats hålla sig kvar vid makten i tio år.
2 av 2
Skandalerna haglar runt Silvio Berlusconi, som ändå lyckats hålla sig kvar vid makten i tio år. Foto: Antonio Calanni / AP

På måndagen är det återigen dags för den italienske premiärministern Silvio Berlusconi att infinna sig i rätten. Den här gången står han misstänkt för bedrägeri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MILANO. Den skandalomsusade premiärministern Silvio Berlusconi ett antal ärenden där han väntas infinna sig i rätten, inte minst i den så kallade "Rubygate", där han anklagats för att ha haft sex med en minderårig tjej mot betalning.

På måndagen tas bedrägeriskandalerna inom Berlusconis tevebolag upp i rätten i Milano och premiärministern ska enligt planerna finnas på plats.

Han står tillsammans med bland annat sin son anklagad för bedrägeri och förskingring efter att de ska ha fifflat undan miljontals dollar från tevebolagen Mediaset och Mediatrade för mutor eller liknande, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Tidigare har Berlusconis advokater meddelat att huvudpersonen själv ska dyka upp om det inte händer något stort politiskt som han måste ta hand om.

Frågan är om inte Usama bin Ladins död kan vara en ursäkt för premiärministern att inte dyka upp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela