1 av 2
- Foto: Richard Drew/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: DAVID KARP/AP/Scanpix

Nu ska Strauss-Kahn bevisa sin oskuld

"Vi har en chans att vinna."


IMF

Internationella valutafonden jobbar nära Världsbanken och är formellt ett underorgan till FN, men i praktiken en självständig institution. En kritik som ofta framförs är att cheferna för IMF alltid är före detta europeiska finansministrar - därmed ses de som representanter för ägarkapitalet och inte folket.

NEW YORK. Den 62-årige tidigare chefen för Internationella valutafonden (IMF), Dominique Strauss-Kahn, kommer på måndagen att inför en domstol i New York inleda sin kamp för att frikännas från våldtäktsanklagselserna genom att förklara sig oskyldig.

Enligt News24 är Strauss-Kahn nu fast besluten att slåss för att hans namn ska rentvås fullständigt. Strauss-Kahn står åtalad på sju punkter, bland annat våldtäktsförsök på den 32-åriga kvinna som städade hans hotellrum på hotellet Manhattan Sofitel den 14 maj i år.

Efter det misstänkta våldtäktsförsöket har flera hotell i New York meddelat att de ska göra larmknappar obligatoriska i hotellrummen så att städerskor och annan personal ska känna sig tryggare när de går in till okända människor och arbetar.

Rättegången mot Strauss-Kahn väntas bli utdragen och enligt Benjamin Brafman, advokaten som företräder den förre IMF-chefen, finns det goda chanser att Strauss-Kahn frikänns helt.

- Vi har chansen att vinna detta fall eftersom jag inte tror Dominique Strauss-Kahn är skyldig till anklagelserna. Jag tror att han kommer att bli frikänd, säger Brafman i en intervju med franska teveprogrammet 66 minutes.

Strauss-Kahn lever i väntan på rättegången med elektronisk fotboja i ett lyxhus i ett av USA:s mest exklusiva bostadsområden.

Mediabevakningen av rättsfallet har varit intensiv och enligt Sky News har ett massivt fotografuppbåd bevakat Strauss-Kahns hem dygnet runt sedan anklagelserna blev offentliga.

Döms den före detta chefen för Internationella valutafonden riskerar han upp till 25 års fängelse.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!