Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Syrien stänger alla flyktvägar

1 av 2

AP Photo/Burhan Ozbilici/SCANPIX

2 av 2

AP Photo/Burhan Ozbilici/ SCANPIX

Nyheter | 20/06/2011 07:58

Flyktvägen till Turkiet stängs nu av för tusentals syrier, uppger syriska människorättsorganisationer. Regimtrogna trupper har skurit av gränsen mot Turkiet.

Syrien stänger gränsen till Turkiet. Nu hindras flyktingar från att fly den blodiga konflikten i Syrien, uppger en representant för en syrisk människohjälpsorganisation för Reuters.

Mer än tiotusen människor har hittills flytt över gränsen till Turkiet. Lojala till president Bashar al-Assad uppges nu ha stängt av vägarna från Jisr Shughour-området och människor som försöker hjälpa flyktingar blir angripna av regeringstrupperna.

Turkiet hjälper flyktingar

Turkiet har börjat ge förnödenheter till flyktingar inne i Syrien. Tidigare har Turkiet rest tältläger för flyktingarna.

Under veckan som gått har syriska trupper intagit bland annat det lilla samhället Bdama, vid turkiska gränsen, dit många flyktingar begett sig. Uppgifter från människorättsgrupper säger att Syrien använder sig av den brända jordens taktik, de bränner ned hus och skördar. 70 personer uppges ha gripits i Bdama av syriska trupper under lördagen.

Protester mot regimen i Syrien är ett resultat av Jasminrevolutionen, det tunisiska upproret, som har spridit sig till ett flertal länder i Nordafrika och till Mellanöstern.