1 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Junji Kurokawa/AP/Scanpix
3 av 4
- Foto: Jeff Christensen/AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: Carmine Galasso/AP/Scanpix

Han hackade Sony - anställs nu av Facebook

Mannen som misstänks ligga bakom hackningsattackerna mot Sony anställs nu – av Facebook.


Attackerna mot Sony

Sony har drabbats av flera hackningsattacker under våren. Det började i april när det upptäcktes att 77 miljoner Playstation-konton hade hackats och senare blev det känt att användaruppgifter tillhörande cirka 25 miljoner kunder hade stulits.

Nätverket för Playstation 3 har legat nere i veckor och företaget har förlorat hundratals miljoner kronor på grund av dataintrången.

Sony har stämt hackaren George Hotz för inblandning i attackerna.

George Hotz, 21, blev tidigare i år stämd av Sony sedan han lagt ut instruktioner på nätet som visar hur man hackar Playstation 3-hårdvaran.

Nu anställs datasnillet av Facebook, skriver ABC. Anställandet är kontroversiellt eftersom att Hotz är en erkänt duktig hacker vars instruktioner föranledde vårens hackningsvåg mot Sony. När Sony stämde Hotz retade det upp hackare världen över som bestämde sig för att hämnas på företaget. Det finns misstankar om att även Hotz var inblandad.

Attackerna som följde har kostat Sony miljontals kronor. Hotz, som tidigare har hackat Apples Iphone, ska nu hjälpa Facebook att ta fram företagets nya Ipad-app.
Hotz har nekat till all inblandning i attackerna mot Sony.

– Till alla som tror att jag var involverad på något sätt, jag är inte galen, jag föredrar att inte ha FBI utanför min dörr, säger Hotz enligt ABC.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
CIA hackade