Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efterlyst svensk gripen för barnsexbrott i Kambodja

Svensken greps i Kambodjas huvudstad.
1 av 2

Svensken greps i Kambodjas huvudstad.

Heng Sinith/Ap/Scanpix

Svensken har även gripits i Thailand för barnsexbrott. Den gången flydde han landet efter att han betalat borgen.
2 av 2

Svensken har även gripits i Thailand för barnsexbrott. Den gången flydde han landet efter att han betalat borgen.

Sakchai Lalit/Ap/Scanpix

Nyheter | 30/06/2011 15:22

En man i 40-årsåldern är gripen för barnsexbrott i Kambodjas huvudstad.

PHNOM PENH. För andra gången greps en svensk i 40-årsåldern för barnsexbrott. Den här gången greps han i Kambodjas huvudstad Phnom Penh på ett hotell.

UD (utrikesdepartementet red. anm) fick reda på det här den 25 juni. Vi begärde att få tillträde till mannen och ambassaden träffade honom den 26 juni. Nu ska vi besöka honom igen, troligen nästa vecka, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst, till Nyheter24.

Men det var inte första gången svensken har gripits för barnsexbrott. Redan 2009 greps han i Pattaya i Thailand men lyckades fly landet efter att han betalade borgen. När det var dags för rättegång uteblev mannen och är därför efterlyst i landet, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt tidningen Cambodia Daily greps mannen med en 16-årige kille men han ska även ha haft sex med barn i åldrarna 13, 15, 16 och 17 år.

Vad som händer med den gripne svensken är ännu oklart. För att mannen ska kunna avtjäna ett eventuellt fängelsestraff i Sverige så måste en dom ha fallit i Kambodja.

– Det är inte helt klarlagt hur anklagelserna ser ut men det är någon form av child abuse, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst till Nyheter24.