- Foto: KEITH SRAKOCIC/AP/Scanpix

Mc-förare protesterade mot hjälmtvång – ramlade och dog

Flera bikers i Kalifornien demonstrerade mot hjälmtvånget. Då kraschade en av dem och dog.


Händelsen inträffade i Syrakusa, USA. En mc-förare ville slippa bära hjälm och startade därför en demonstration mot statens hjälmtvång. Flera mc-förare åkte i lördags i samlad trupp, utan hjälmar, för att visa att de är säkra även utan hjälm.

Men mitt under demonstrationen fick en 55-årig man sladd och tappade kontrollen över motorcykeln. Han slungades över styret och slog huvudet i asfalten. Mannens skador var så allvarliga att han senare avled.

– Den medicinska expert som dödförklarade honom säger att han utan tvivel hade överlevt om han hade använt hjälm, säger Jack Keller från polisen till tv-kanalen NewsChannel 9.

Men trots dödsfallet ändrar inte mc-åkarna åsikt. De gick efter dödsfallet ut och sade att de kommer att fortsätta kämpa mot hjälmtvånget.

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.