13-årige Claudio knivhöggs till döds av en jämnårig, föredetta, kamrat. 13-åringarna blev ovänner när de förälskade sig i samma tjej.
13-årige Claudio knivhöggs till döds av en jämnårig, föredetta, kamrat. 13-åringarna blev ovänner när de förälskade sig i samma tjej. - Foto: privat

13-åriga vänner kära i samma tjej - dödade sin rival

- Till min kille Claudio. Jag älskar dig och saknar dig föralltid, skriver den inblandade tjejen i en lapp som lämnats på mordplatsen.


SÖNDERBORG. Vänskapen förstördes när 13-årige Claudio och hans jämnåriga kompis blev kära i samma tjej.

För att besluta vem som skulle få flickan bestämdes en träff via Facebook. Nu skulle det göras upp i danska staden Sönderborg.

– Det var ingen tillfällighet att de träffades under kvällen utan de bestämde en tid och plats där det skulle avgöras vem som skulle få henne. Båda pojkarna hade med sig vänner till mötet och flickan var också med, säger Syd- och Sönderjyllanspolisen Hans Roost, enligt Ekstrabladet.

Möttes på fotbollsplan

Tillsammans med den gemensamma flickan möttes de föredetta vännerna på en fotbollsplan i området under onsdagskvällen.

Båda pojkarna hade tagit med sig vederbörande vänner och det dröjde inte länge tills bråket satte i gång.

Det Claudio inte hade fått veta var att vapen skulle ingå i slagsmålet.

– Det började med skällsord gick vidare till slagsmål och slutade med att den ene pojken drog fram en kniv och högg den andre pojken i lungan, fortsätter Hans Roost att berätta till Ekstrabladet.

Chanslös med en punkterad lunga

Knivskadade Claudio var chanslös när hans lunga punkterades. Efter att ambulans larmats kunde pojken föras till sjukhus.

Det var dessvärre försent. Strax efter att ambulansen anlänt till sjukhuset avled Claudio av sina inre skador.

-  Jag var i chock. Han var en sån bra och snäll pojke som älskade att spela fotboll. Det är så tragiskt, säger vännen Morten till Ekstrabladet.

"älskar och saknar dig föralltid"

Innan onsdagnattens hemska händelser ska den inblandade flickan ha förklarat sin kärlek till Claudio på ett internetcommunity.

Nu sörjer hon sin evigt förlorade tonårskärlek.

Tillsammans med 90 andra personer höll vänner och anhöriga en minnescermoni dagen efter mordet.

- Till min kille Claudio. Jag älskar dig och saknar dig föralltid, skriver flickvännen i ett brev som lämnats vid minnesplatsen, enligt BT.dk.

Föräldrarna döda

Claudio bodde på ett ungdomshem efter att hans mamma dött i en tragisk död för tre år sedan. Han hade ingen annan som kunde ta hand om honom.

Nu återstår bara hans storebror som är 19 år gammal och hans yngre bror, som är ett par år yngre än Claudio.

Mördaren omändertas

Claudios rival gick genast hem till sin mamma och erkände vad han gjort efter mordet.

Modern kontaktade sedan myndigheterna som såg till så att förövaren omhändertogs av socialen.

Där befinner han sig än, rapporterar Ekstrabladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.