Söndag 27 Nov
Stockholm

Här är Reinfeldts brev till Norge

. Foto: Regeringen.se

Statsminister Fredrik Reinfeldt har uttalat sig om terrordåden i Norge. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Statsminister Fredrik Reinfeldt väljer att kommentera händelserna i Norge via ett pressmeddelande som släppts via regeringens hemsida.

Nedan är hans uttalande.

"Jag beklagar djupt det tragiska som hänt i Oslo och vid de norska socialdemokraternas ungdomsläger. Mina tankar går till offrens anhöriga och till de som skadats. Jag har varit i kontakt med statsminister Jens Stoltenberg för att beklaga det inträffade och vi har erbjudit vår hjälp om detta skulle behövas. Från svensk sida följer vi fortlöpande händelseutvecklingen. Det finns fortsatt stora oklarheter runt det inträffade."

Dessutom skrev han ett brev kondoleansbrev till sin statsministerkollega Jens Stoltenberg i Norge.

"Käre Jens,

Å den svenska regeringens vägnar ber jag att få framföra mitt djupa deltagande medan ledning av de tragiska händelserna i Oslo centrum och på Utøya i dag. Våra tankar går till de anhöriga till offren och till de som skadats. Från svensk sida är vi redo att bistå er på alla sätt som ni kan ha behov av i denna svåra stund.

Din tillgivne,

Fredrik Reinfeldt"

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.