Uppgifter går isär gällande användandet av Wifi.
1 av 2
Uppgifter går isär gällande användandet av Wifi. - Foto: Roald, Berit/SCANPIX
Ödeläggelsen efter bomdådet i Oslo.
2 av 2
Ödeläggelsen efter bomdådet i Oslo. - Foto: Berit Roald / Scanpix

Uppdatering: "Öppna upp nätverken"

Under fredagskvällen rapporterades det att räddningspersonal ville att folk stängde av sina Wifi-nät. Nu uppmanas folk att öppna dem.


OSLO. Vid situationer av magnituden vi nu sett i Oslo är det viktigt att korrekt information når folk.

I en livesändning på BBC vädjade en representant från norska myndigheter att folk skulle stänga av sina Wifi-konton.

På twitter uppmanas i stället människor att öppna upp sina nätverk för att skadade människor som fastnat i byggnaderna ska kunna kommunicera via internet. Dessutom uppmanas Oslos befolkning att i minsta möjliga mån använda sina mobiltelefoner för att inte näten ska utsättas för alldeles för stort tryck.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.