Söndag 1 Aug
Stockholm

Fjordman förhördes av polis

"Han blir särskilt central när han tillskrivs den vikt han blir av den misstänkte."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagen trädde bloggaren Fjordman, som terrormördaren Anders Behring Breivik citerat över hundra gånger i sitt manifest och ser som sin politiska förebild, fram i  VG med namn och bild. På torsdagen förhördes Peder Jensen, som han alltså egentligen heter, av polis.

Detta sedan han själv hört av sig till polisen för att svara på de eventuella frågor som väckts kring honom i och med att manifestet spridits.

– Han förklarade vilka tankar han har. När vi gått igenom hans förklaring ska vi avgöra om vi ska kalla honom till fler förhör, säger åklagare Pål-Fredrik Hjort Kraby enligt NRK.

Polisen bekräftar att Jensen är en viktig och central person i utredningen kring Anders Behring Breivik.

– När han uppges i detta så kallade manifest är det klart att han blir central för oss. Han blir särskilt central när han tillskrivs den vikt han blir av den misstänkte och vi vill ta reda på vilket inflytande han haft på den misstänkte, säger Kraby till NRK.

Peder "Fjordman" Jensen är övertygad om att det pågår en medveten strategisk islamisering där Europa ska tas över av muslimer. Han lever också i tron att en elit i västvärlden ingår i en konspiration där invandring används som ett vapen för att skapa en ny världsordning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela