Rick Perry ses som det nya stjänskottet.
1 av 3
Rick Perry ses som det nya stjänskottet. - Foto: David J. Phillip/Ap/Scanpix
Deltagarna var helt vilda när de bad tillsammans med Rick Perry.
2 av 3
Deltagarna var helt vilda när de bad tillsammans med Rick Perry. - Foto: David J. Phillip/Ap/Scanpix
Rick Perry tar emot folkets jubel när han höll en bön för den amerikanska krisen tillsammans med amerikanerna vid ett möte den 6 augusti i Huston Texas.
3 av 3
Rick Perry tar emot folkets jubel när han höll en bön för den amerikanska krisen tillsammans med amerikanerna vid ett möte den 6 augusti i Huston Texas. - Foto: David J. Phillip/Ap/Scanpix

Tea Party-stjärnan Perry utmanar Obama

Texas guvernör - Rick Perry - vill bli republikanernas presidentkandidat.


Guvenören från Texas

Rick Perry heter egentligen James Richard Perry men har tagit smeknamnet "Rick". 61-årige Perry föddes den 4 mars 1950 i Panit Creek Texas och har gjort sig känd som den guvernör som har verkställt flest dödsdomar - 225 stycken - under sin tid.

Detta är ett historiskt rekord för en guvernör i USA men det är kanske föga förvånande då Perry gjort sig ett namn på sin konservativa politik. Rick Perry har suttit som guvernör sedan han tog över efter George W. Bush 2000. Efter det har han blivit omvald tre gånger - 2002, 2006 och 2010.

WASHINGTON. Från den konservativa Tea Party-rörelsen seglar nu ytterligare en presidentkandidat fram. Den 61-årige guvernören Rick Perry beskrivs som stark kandidat och någon som kan utmana president Barack Obama på riktigt i nästa års val.

På den amerikanska tevekanalen - Fox News - debatterade republikanernas åtta starkaste presidentkandidater under torsdagen. Alla utom Rick Perry som officiellt väntas tillkännage sig kandidatur under helgen.

– Han har varit populär som guvernör och är relativt populär inom partiet och Tea Party-rörelsen. Jag tror att många uppskattar att han kör med raka puckar, säger USA-kännaren Billy McCormac till Nyheter24.

Rick Perry är väldigt orädd vad det gäller de sociala konservativa frågorna. Han är abortmotståndare och duckar inte för att få frågor om det menar Billy McCormac som arbetar som Account manager på Prime Group. Billy McCormac har bra koll på republikanernas kandidater och har följt kampanjerna noggrant.

– Många gillar Rick Perry vid den första anblicken men om det gör honom valbar som president är jag mindre säker på. Han har inte samma breda stöd som till exempel Mitt Romney har, säger Billy McCormac.

Men vem som än blir Obamas utmanare så menar han att de kommer att få det svårt.

- Det finns ingen kandidat som lyser som alla republikaner är saliga över. Det här valet kommer handla om mittenväljarna och det är där de måste få röster.

Vad tror du om deras chanser mot Obama? Påverkar skuldkrisen?

– Ja jag tror att skuldkrisen är en sak men jag tror det handlar mer om arbetslösheten. Får han inte ner den till sju eller åtta procent får han problem. Jag tror inte att det är inte någon president som har blivit återvald med så hög procent, säger Billy McCormac, till Nyheter24.

Här kan du se delar av debatten från Fox News:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.