Försökte stoppa bränder - brutalt ihjälslagen

- 12/08/2011, 10:37 -
1 av 7

Metropolitan Police/PA

2 av 7

Jon Super/SCANPIX

3 av 7

Matt Dunham

4 av 7

Rui Viera

5 av 7

6 av 7

Jon Super

7 av 7

Tim Hales

Upploppets fjärde dödsoffer är ett faktum.

LONDON. 68-årige britten Richard Mannington Bowes blev upploppens fjärde dödsoffer. Bowes utsattes för brutal misshandel i måndags, då han försökte stoppa bränder i Londonförorten Ealing, skriver Guardian.

Bowes, ursprungligen från Bournemouth, bodde endast ett par minuter från platsen han slogs ner på. Han blev attackerad efter att ha försökt hindra ungdomar från att starta bränder i närheten av ett plundrat varuhus.


Mordutredning pågår

Bowes avled på sjukhuset i går natt efter att ha varit inlagd i tre dagar. Anhöriga har kontaktats och kroppen ska obduceras. Metropolitan Police säger till Guardian att en mordutredning satts i gång. En polis ska ha sett Bowes bli brutalt nedslagen av ett ungdomsgäng omkring kvart i elva på måndagskvällen. Polisen var därefter snabbt på plats för att ge honom första hjälpen, innan han fördes till sjukhus.

En av de misstänkta ska ha fångats på film. Mannen sägs vara omkring 20 år, iklädd en vit t-shirt och med solglasögon på huvudet. Polisen vädjar nu till den misstänkte att själv ge sig till känna.


Hyllas för sina insatser

Kriminalaren John McFarlane säger till Guardian: "Det här är en brutal händelse som resulterat i en oskyldig människans meningslösa död. Nu vädjar vi till folket för tips och bilder, så vi snarast möjligt kan få fast den skyldige."

Londons borgmästare Boris Johnson uttryckte stor förtvivlan när han besökte området: "Det är många rövare i den här historien, men också många hjältar. Men mr Bowes fick betala ett för högt pris för sina insatser. Jag känner stor sorg för hans anhöriga."