Mongols MC och Outlaws MC festade tillsammans i Östersund i mitten av juni.
1 av 3
Mongols MC och Outlaws MC festade tillsammans i Östersund i mitten av juni. - Foto: Mongols MC
Jonas Bergdahl.
2 av 3
Jonas Bergdahl. - Foto: Mongols MC
Mongols i USA har tidigare varit i konflikt med Hells Angels, men gängen har ett fredsavtal sedan en tid tillbaka.
3 av 3
Mongols i USA har tidigare varit i konflikt med Hells Angels, men gängen har ett fredsavtal sedan en tid tillbaka. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

MC-klubben Mongols i norskt lokalbråk

Den skandinaviska delen av det beryktade motorcykelgänget har hamnat i konflikt med lokala politiker i Norge.


Jonas Bergdahl

Tidigare ledare för Original Gangsters i Stockholm och grundare av Crime Inc, som är officiell supporter crew till Mongols.

I maj och juni berättade han för Nyheter24 om uppstarten av Mongols MC i Sverige och Skandinavien. Då sade han att klubben redan fanns i Stockholm och i en ort i Närke samt att det inom kort skulle finnas så kallade "chapters" av Mongols MC även i Norge, Danmark och Finland.

LEKSVIK. Motorcykelklubben Mongols MC, vars president Jonas Bergdahl tidigare intervjuats av Nyheter24, är i blåsväder i Norge. Detta sedan de hamnat i konflikt med lokala politiker i Leksviks kommun angående ett köp av klubblokal.

– Vi kommer att göra allt i vår makt för att förhindra att det händer, säger kommunstyrelsens ordförande Einar Strøm, centerpartiet, till NRK på tal om Mongols etablering i området.

På fredagen hölls ett krismöte med polisen på kommunens begäran. Mongols president Jonas Bergdahl menar dock att den 400 kvadratmeter stora klubblokalen snart är ett faktum.

– Vi sitter med kontraktet framför oss, det återstår bara att skriva under det, säger han.

"Kommer ta det lugnt och köra motorcykel"

Bergdahl förstår heller inte lokalpolitikernas oro över MC-klubbens etablering och att det skulle öka brottsligheten.

– Vi har medlemmar som har begått brott, men de har avtjänat sina straff. Man kan inte straffa människor hela livet för att de gjort något dumt, säger han.

Och så fortsätter ordkriget.

– Vi kommer inte till Leksvik för att ställa till med bråk. Vi kommer vara där och ta det lugnt och köra motorcykel, säger Jonas Bergdahl.

– Det låter snällt att köra motorcykel, men det är samma sak som Bandidos och Hells Angels säger. Och vi vill inte ha den typen av verksamhet i vår kommun, säger Einar Strøm.

På måndagen ska kommunen hålla ytterligare ett möte där de ska undersöka vilka verktyg de kan använda sig av för att stoppa Mongols lokalköp.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!