Gripandet kunde göras i samband med att rebellerna intog det gröna torget samt tog kontrollen över nyhetskanalen.
Gripandet kunde göras i samband med att rebellerna intog det gröna torget samt tog kontrollen över nyhetskanalen. - Foto: Alexandre Meneghini/AP/Scanpix

EXTRA: Pistolhotande nyhetsankare gripen i Libyen

Söndagens pistolhotande nyhetsreporter har nu gripits i Libyen. Samtidigt har rebellerna tagit kontroll över den statliga nyhetskanalen.


Översättning till söndagens nyhetssändning:

Med det här vapnet, kommer jag antingen döda eller dödas i dag, ni kommer inte få ta al-Libiyah kanalen. Ni kommer inte få ta Jamahiriyah kanalen, Shababiyah kanalen, Tripoli eller Libyen överhuvudtaget, och även de utan ett vapen är villiga att fungera som en sköld för att skydda sina kollegor på den här kanalen. Vi är villiga att bli martyrer, säger reportern Hala Misrati, under nyhetssändningen.

LIBYEN. Nyhetsankaret Hala Misrati, som uppmärksammades när hon på söndagen pistolhotade de libyska rebellerna under en direktsändning, har nu gripits i upprorens Libyen.

I nyhetssändningen sa Misrati bland annat att rebellerna aldrig kommer att få kontrollen över den statliga nyhetskanalen, Tripoli eller Libyen.

Vilket möjligen motbevisades under måndagen - eftersom att rebellerna både lyckades ta över teve-nätverket samt nå huvudstaden Tripoli.

Inte första gången

Det är inte första gången som den statligt ägda teve-kanalen och den pistolviftande nyhetsförmedlaren tagit diktatorn i försvar.

Kanalen har ofta propagerat för tyrannen Khadaffi, och de oppositionella har anklagats för både det ena och det andra.

Ett exempel är när den oberoende tidningen Al-Jazeera kallas för "svin" och beskylls för mord. Se det klippet här:

Och här är Hala Misratis pistolviftande hot från i söndags:

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.