Onsdag 27 Okt
Stockholm

Presidentkandidaten accepterar "valet" att bli homosexuell

Rick Santorum: "Det här är inte personligt, det handlar om politik."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rick Santorum

Richard John "Rick" Santorum är en republikansk politiker.

Född 1958 i Winchester, Virginia.

Han är känd för att föra en konfronterande politik.

Källa: Wikipedia

Presidentkandidaten Rick Santorum, gjorde i helgen ett försök att redogöra för sina åsikter om homosexuellas rättigheter. PinkNews skriver om Santorums medverkan i Fox News, där nyhetsankaren Megan Kelly ställer honom mot väggen:
– Jag respekterar valet att bli homosexuell. Men ni måste också acceptera mig för att känna väldigt annorlunda, förklarade Santorum för Fox News tittare.

Han menade att homosexuella först krävt respekt för sin läggning, för att sedan försöka projicera den på den amerikanska befolkningen. Han påpekade att han har homosexuella vänner, och att han respekterar dem, men att han inte håller med om deras åsikter.
– Jag håller inte med dem om vad som är samhällets bästa. Inte heller hur äktenskapslagarna ska se ut och vad vi ska lära våra barn i skolan. Jag betvivlar dessutom deras möjlighet att kungöra för vad Gud sagt i Bibeln, sa han till Fox News.

"Inte personligt"
En vecka tidigare anklagade Santorum Iran för att ha trampat på homosexuellas rättigheter. Sina egna uttalanden försökte han rättfärdiga med att det handlar om en politisk allmän debatt:
– Det här är inte personligt, det handlar om politik, avslutade Santorum intervjun med, skriver PinkNews.

Kommentera
Kopiera länk
Dela