Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonymous ska hämnas efter Wikileaksangrepp

Nyheter | 26/08/2011 10:49

" Anonymous ska nu, återigen, stå upp för och försvara de svaga från de förtryckande."

I samband med de senaste Wikileakspubliceringarna av hemligstämplad diplomatkorrespondens i veckan har Wikileaks på nytt utsatts för intensiva attacker med syfta att överbelasta servrarna så att de inte längre går att nå.

Wikileaks har själva efterlyst en utredning av de så kallade DDOS-attackerna men har inte fått något tillfredsställande svar. Därför agerar nu sympatisörer inom hackernätverket Anonymous och tar rättvisan i egna händer.

"Eftersom regeringar som fängslar människor för att utföra sådana handlingar mot företagsservrar inte kommer att göra något så kommer Anonymous nu, återigen, stå upp för och försvara de svaga från de förtryckande." skriver de på bloggen AnonOps.

Nu inleder Anonymous därför jakten på de "ansvariga" för attackerna på Wikileaks. Sedan väntar vedergällning från hackernätverkets sida, vare sig de som ligger bakom är privatpersoner eller regeringar, meddelar de.

Återstår att se om de kan hitta den skyldige.

Se Anonymous meddelande: