Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Collegeprofessor avslöjad som president i kriminellt mc-gäng

. . . metamfetamin, även kallat crystal meth, i hans lägenhet.
1 av 3

. . . metamfetamin, även kallat crystal meth, i hans lägenhet.

Guillermo Arias / AP / SCANPIX

43-årige Stephen Kinzey undervisade på sitt universitet i tio år. Ingen visste att han var med i den kriminella mc-klubben. . .
2 av 3

43-årige Stephen Kinzey undervisade på sitt universitet i tio år. Ingen visste att han var med i den kriminella mc-klubben. . .

. . . "Devils Diciples". 
Professorn är fortfarande på fri fot efter att polisen hittat flera pistoler, gevär och massvis med. . .
3 av 3

. . . "Devils Diciples". Professorn är fortfarande på fri fot efter att polisen hittat flera pistoler, gevär och massvis med. . .

Nyheter | 02/09/2011 18:37

Myndigheterna letar nu efter läraren som flytt efter att ha avslöjats som ledare i det ökända mc-gänget.

SAN BERNADINO. Den 43-årige professorn, Stephen Kinzey, arbetade på sitt universitet i amerikanska San Bernadino i tio år. Nu efterlyses han efter att ha avslöjats som presidenten för ett kriminellt mc-gäng som langat drogen metamfetamin, även känt som crystal meth, rapporterar Southern California Public Radio.

Totalt har nio personer gripits och professorn är fortfarande på fri fot.

- Det är väldigt skrämmande för mig - jag har barn i skolan - att ha en bekant lärare som är medlem i Devils Diciples och langar metamfetamin, säger spaningsledaren Rod Hoops, under en presskonferens på fredagen.

"Djävulens Lärljungar"

Förutom den omfattande drogtrafiken har flera pistoler och gevär beslagtagits i 43-årige Kinzeys hem.

Mc-presidentens flickvän, 33-åriga Holly Robinson, har också gripits.

Robinson har tidigare studerat vid sin pojkväns universitet och misstänks nu även hon för innehav samt distribuering av drogen crystal meth.

Mc-gänget går under namnet Devils Diciples - som medvetet felstavats från "Disciples" enligt LA Times. Ordet betyder "Djävulens Lärljungar".

"Devils Diciples" är ett utav många mc-klubbnamn. "Sons of Anarchy" är ett annat: