- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Kvinna dömd för stalkning – ringde 65 000 gånger

En 42-årig kvinna från Holland ringde en 62-årig man 65 000 gånger – på bara ett år.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Stalkning

Stalkning innebär att en person blir fixerad vid någon och smyger på, vaktar på, eller hotar personen. Ofta är det kända personer som drabbas men det kan även drabba vanliga människor.

På svenska översätts ordet till systematisk förföljelse eller förföljelsebrott.

Efter åtskilliga obesvarade samtal fick den holländska kvinnan svar till sist. Men det var inte av den man hon påstår är hennes ex-pojkvän, istället svarade polisen och meddelade att hon anklagas för stalkning, skriver ABC.

Polisen kom kvinnan på spåren efter att den 62-årige man hon förföljt lämnat in en polisanmälan. Han nekar till att ha haft en relation med kvinnan. När kvinnan greps beslagtogs flera mobiltelefoner och datorer från hennes hem i Rotterdam. Efter en genomgång av kvinnans mobilsamtalsstatistik upptäckte polisen att hon ringt mannen hela 65 000 gånger det senaste året.

65 000 telefonsamtal under ett år är:

* 178 samtal per dygn
* 8 samtal i timmen
* 1 samtal var åttonde minut.

Kvinnan själv tyckte inte att hennes samtalsstatistik var något att orda om, under rättegången beskrev hon den som "normal".

Den utsatte mannen behöver dock inte oroa sig för kvinnan i fortsättningen. Hon dömdes till besöksförbud och får, under inga omständigheter, kontakta mannen igen.

/
/
/