1 av 2
- Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Frank Augstein / SCANPIX

Hells Angels värvar medlemmar från Bandidos

Nazi-Bandidos är på väg till Hells Angels.


Bandidos vs Hells Angels

Nyheter24 har tidigare skrivit om de båda MC-gängens minst sagt otrevliga relation. Senast i augusti i Karlstad. Ett krig som startade efter att Bandidos ledare blivit misshandlad inne på strippklubben Maxim. Efter att hela Karlstad varit i skräck under nära på två veckors tid så slutade det plötsligt. Polisen blev förvånat överraskade. Kan nyförvärvet i Danmark nu vara början på nya strider?

DANMARK. Före detta Bandidos-medlemmar har nu hittat hem på annat håll; hos ärkefienden Hells Angels. Fyra till fem personer, tidigare hemmavarande i Bandidos har nu bytt sida, uppger Eksta Bladet. De tidigare spända förhållandena mellan MC-klubbarna lär knappast lättas upp av sidbytet.

Före detta Nazist

Medlemmarna som bytt sida, med Thomas Nakaba (tidigare nazist och krigsminister i Bandidos) och Thomas Jusic i spetsen, kom på kant med Bandidos och uteslöts i september 2008.

Grova inkassoindrivningar

Uteslutningen av Nakaba och Jusic misstänks ha berott på deras grova inkassoindrivningar och brutala angrepp i ljusskygga miljöer. När Bandidos anser att några gärningar är grova, är de med stor sannolikhet inga vardagliga företeelser det handlar om.

Inte första gången ett sidbyte sker

Det är inte första gången som en före detta Bandidos-medlem byter sida. I oktober 2010 blev en annan grupp före detta Bandidos-medlemmar upptagna i Hells Angels. Den gången valde inte Bandidos att se på det med blida ögon. Vad det här leder till återstår att se.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.