Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ikea startar dagis för män

- 21/09/2011, 17:08 -

DRAGO PRVULOVIC/ SCANPIX

I Australien låter Ikea männen spela tv-spel så att kvinnorna kan handla ostört. Se filmen från nya avdelningen Manland.

I höst öppnar södra halvklotets största Ikeavaruhus i Melbourne. Det firas med en helt unik avdelning – Manland. Avdelningen är till endast för män och är utrustad med Xbox, flipperspel, kabel-tv och mat. Ja, allt för att männen ska trivas.

Tanken är att kvinnorna ska få handla ostört utan frustande och suckande män bredvid sig. När männen lämnas på Manland får kvinnorna en liten dosa som efter en viss tid påminner dem om att det är dags att hämta sin man.

Det nya mansdagiset ses av många som ett pr-trick från Ikeas sida och har fått ett globalt genomslag. Men Ikeas pr-kvinna Jude Leon vill inte att Manland framstår som sexistiskt.

– Trots att de flesta män fruktar att shoppa attraherar vi fortfarande en stor andel manliga kunder, försäkrar hon för News.com.au.

Här är filmen från Manland.