Fredag 30 Jul
Stockholm

Tvåårig flicka överkörd två gånger – ingen brydde sig

En kinesisk flicka blev överkörd två gånger och lämnades skadad på gatan medan förbipasserande struntade i att hjälpa henne. Nu har fallet orsakat ramaskri i Kina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I torsdags blev den tvååriga kinesiska flickan påkörd av en skåpbil i staden Foshan i Kina. Enligt lokala tidningar vandrade flickan ut i gatan medan hennes mamma var och hämtade tvätt. Föraren bestämde sig för att smita från platsen och flickan, som låg mellan bilens hjul, blev då överkörd av bilens bakdäck, skriver BBC.

Hon blev liggande svårt skadad på marken medan flera människor gick förbi utan att hjälpa henne. Därefter blev flickan överkörd igen av ytterligare en skåpbil som smet från platsen.

Flickan låg hjälplös kvar på gatan och under flera minuter passerade  ett tiotal människor som alla struntade i att hjälpa henne. Däribland flera cyklister och en mamma med ett barn. Till slut fick hon hjälp av en kvinna som flyttade henne från gatan och började leta efter hennes mamma.

Hon fördes senare till sjukhus med allvarliga skador. Trots flera operationer under helgen blev hennes skador till slut för svåra och läkarna meddelade i söndags att hon var hjärndöd, skriver China Daily.

Smitningarna fångades av en övervakningskamera och nu har fallet blivit uppmärksammat över hela Kina där rasande och hatiska röster höjs mot förarna och de förbipasserande. Mikrobloggsajten Weibo, som är en motsvarighet till Twitter, fylldes av hatiska kommentarer.

– Till och med grisar och hundar är bättre än vad de är, skrev en användare om de förbipasserande människorna.

SE KLIPPET HÄR – KÄNSLIGA TITTARE VARNAS

Kommentera
Kopiera länk
Dela