Muammar Khaddafi avsattes tidigare i år och dödades under torsdagen i Sirte.
Muammar Khaddafi avsattes tidigare i år och dödades under torsdagen i Sirte. - Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Khaddafis sista vilja

Ett dokument som uppges vara Muammar Khaddafis testamente har nu publicerats."Jag uppmanar mina anhängare att fortsätta motståndet, och att kämpa mot Libyens alla utländska angripare, i dag, i morgon och för alltid", skriver han enligt BBC.


Exdiktatorns hemsida "Sju Dagars Nyheter" har publicerat en text som uppges vara skriven av Khaddafi. Han ska ha lämnat över texten till tre av sina släktingar, enligt BBC.

Här är Khaddafis text:

"Det här är mitt testamente. Jag, Muammar bin Mohammed bin Abdussalam bi Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Khaddafi, svär på att det inte finns någon annan gud än Allah och att Mohammed är Guds profet, må han vila i frid. Jag lovar att jag kommer att dö som muslim.

Om jag skulle bli dödad, vill jag bli begravd, enligt muslimska ritualer, i kläderna som jag bar vid tidpunkten för min död och med min kropp otvättad, på begravningsplatsen i Sirte, bredvid min familj och mina släktingar.

Jag skulle vilja att min familj, särskilt kvinnor och barn, behandlas väl efter min död. Det libyska folket bör skydda sin identitet, prestationer, historia och den ärofyllda bilden av sina förfäder och hjältar. Det libyska folket bör inte överge uppoffringarna gjorda av det fria och bästa folket.

Jag uppmanar mina anhängare att fortsätta motståndet, och att kämpa mot Libyens alla utländska angripare, i dag, i morgon och för alltid.

Låt de fria människorna i världen veta att vi kunde ha förhandlat och sålt ut vår sak i utbyte mot ett säkert och stabilt liv. Vi fick många erbjudanden med detta innehåll, men vi valde att bilda förtrupp mot konfrontationen som ett märke för plikt och ära.

Även om vi inte omedelbart vinner kommer vi att ge en läxa till framtida generationer om att det är en ära att välja att försvara nationen och att det är det största sveket att sälja ut den som historien för alltid kommer att minnas trots försöken av de andra att säga er något annat."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.