Syriens president Bashar al-Assad.
Syriens president Bashar al-Assad. - Foto: Gurinder Osan/AP/Scanpix

Arabförbundet varnar al-Assad

Arabförbundet kräver att syriens president Bashar al-Assad sätter stopp för våldsamheterna i landet och inleder reformer. Men al-Assad varnar andra länder från att lägga sig i.


Al-Assad har på ett möte med Arabförbundet tidigare i veckan varnats för att en intervention kan vara nära förestående om han inte får stopp på våldsamheterna i Syrien.

– Den arabiska delegationen var uppriktig och tydlig under mötet med det syriska ledarskapet och varnade för att om en arabisk lösning misslyckas betyder det en internationelisering av krisen, säger källor från mötet till en kuwaitisk tidningen, enligt The Telegraph.

Al-Assad menar dock att konflikten är en syrisk affär och varnar för att inblandning från andra länder skulle orsaka "en stor jordbävning".

– Hela regionen kommer att brinna om det blir problem i Syrien. Om planen är att dela Syrien så kommer hela regionen att delas, säger han till The Telegraph, och fortsätter:

– Vill ni ha ett Afghanistan eller tio Afghanistan?

Enligt FN har över 3000 personer dödats under de pro-demokratiska protesterna mot hans styre. Flera av dem är barn och civila. Al-Assad erkänner att hans soldater begick misstag i början av upproret men att det numera bara är "terrorister" som bekämpas.

Presidenten menar att Syrien är annorlunda från andra länder där revolutionerna fått fotfäste under året.

– Syrien skiljer sig i alla avseenden från till exempel Egypten, Jemen och Tunisen. Historien är annorlunda och politiken skiljer sig åt.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.