Jalila Al-Salman kramar om sin dotter när hon släpptes ur fängelset i augusti i år. Den 19 oktober arresterades hon igen.
1 av 3
Jalila Al-Salman kramar om sin dotter när hon släpptes ur fängelset i augusti i år. Den 19 oktober arresterades hon igen. - Foto: Hasan Jamali / AP
Kung Hamad bin Issa Al Khalifa, Bahrains diktator.
2 av 3
Kung Hamad bin Issa Al Khalifa, Bahrains diktator. - Foto: Seth Wenig / AP
En bild postad på Twitter av BTA-ordförandens dotter visar hur Jalila Al-Salman tas emot av vänner och anhöriga när hon släpptes på tisdagen.
3 av 3
En bild postad på Twitter av BTA-ordförandens dotter visar hur Jalila Al-Salman tas emot av vänner och anhöriga när hon släpptes på tisdagen. - Foto: Faksimil från Twitter

Bahrainläraren friad efter internationell press på regimen

Jalila Al-Salman, vice ordförande i Bahrains lärarförbund BTA, frigavs på tisdagen. Straffen för lärare i landet har uppmärksammats världen över.


Läkarna ännu anklagade

Det i omvärlden lika uppmärksammade fallet med de bahrainska läkarna som suttit eller fortfarande sitter fängslade har ännu inte nått en lösning.

Flera läkare sitter ännu i fängelse i väntan på någon form av rättegång, men många är i frihet men fortfarande anklagade, däribland läkaren Ghassan Dhaif, som Nyheter24 tidigare intervjuat.

MANAMA. Ordföranden och vice ordföranden i det bahrainska lärarfacket BTA har fängslats efter demokratiprotesterna som pågått under året.

På tisdagen släpptes dock vice ordföranden Jalila Al-Salman ur fängelset, detta efter stor internationell press på Bahrains regim, som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

– Det är välkomna nyheter, men hennes fall och de uppmärksammade fallen med de bahrainska läkarna är bara toppen av ett isberg. Det finns otaliga mindre kända människor som har blivit torterade och straffade som fortfarande sitter fängslade efter orättvisa rättegångar, säger Brian Dooley på människorättsorganisationen Human Rights First i ett uttalande.

BTA:s ordförande Mahdi Abu Dheeb sitter fortfarande bakom lås och bom. Hans dotter Maryam, som tidigare uttalat sig till Nyheter24, uttryckte dock sin glädje över Jalila Al-Salmans frisläppning på Twitter med detta meddelande.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

1 timme sedan
Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.