En amerikansk drönare ska ha skjutits ned av Iran. Drönarna har varit populära inte minst under Barack Obamas ledning.
En amerikansk drönare ska ha skjutits ned av Iran. Drönarna har varit populära inte minst under Barack Obamas ledning. - Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Iran sköt ner amerikanskt flygplan

En obemannad drönare som försvunnit från Afghanistan är nu hos den iranska militären.


TEHERAN. Iranska myndigheter hävdar att de skjutit ner ett amerikanskt flygplan, en obemannad så kallad drönare. Detta efter att den ska ha tagit sig in över Irans östra gräns, rapporterar BBC.

Den Natoledda Isaf-styrkan i grannlandet Afghanistan sa i ett uttalande att drönaren med stor sannolikhet är ett plan som försvann i förra veckan.

Planet var enligt Iran av typen RQ170 och fick mindre skador men är nu i händerna på landets militär.

Amerikanska myndigheter har hittills inte velat bekräfta att någon drönare skjutits ned.

Iran är satt under hård press från västvärlden, inte minst efter att studenter stormat den brittiska ambassaden i Teheran och flera nationer kallat hem personal från landet.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.