Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007.
1 av 3
Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007. - Foto: Ap/Scanpix
2 av 3
- Foto: Steve Parsons/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: PAULO DUARTE/AP/Scanpix

Polisen söker efter Madeleine i Spanien

Sökandet efter försvunna Madeleine McCann fortsätter. Nyligen reste Scotland Yard till Barcelona på jakt efter nya spår.


Madeleine McCann var tre år när hon försvann spårlöst under familjens semester i Portugal för fyra år sedan. Föräldrarna Kate och Gerry hade lämnat Madeleine sovandes på hotellrummet för att gå ut och äta middag. När de kom tillbaka var Madeleine försvunnen.

Fallet blev internationellt uppmärksammat och polis från flera länder deltog i sökandet efter henne. Polisen lade ner utredningen 2008, men nu har brittisk polis tagit upp fallet igen.

Scotland Yard har inte gett upp

I slutet av november reste den brittiska polisen Scotland Yard till Barcelona i Spanien för att leta efter Madeleine. Polisen har även varit i Portugal tre gånger sedan man tog upp fallet igen.
Men polisen vill inte gå in på några detaljer.

– Utredningen fortsätter. Och vi har haft bra samarbete med de portugisiska myndigheterna och samarbetet kommer fortsätta, säger en talesman på Scotland Yard, enligt Guardian.

Föräldrarnas egen utredning

När polisen lade ner utredningen 2008 fortsatte Gerry och Kate Mccann med en egen utredning. I maj vädjade de till premiärminister David Cameron om att Scotland Yard skulle ta upp fallet igen.

– Det är en stor lättnad för oss att regeringen till slut gick med på att gå igenom fallet. Vi är tacksamma. Det kommer bli en lång och svår process, men det är ett steg framåt för Madeleine, skriver föräldrarna på sin hemsida "Find Madeleine."

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.