Lördag 22 Jan
Stockholm

Nyheter24:s julkalender: Kärlekskrank 92-åring fick ingen kyss – öppnade eld

Helen Staudinger. Kär och galen.
Helen Staudinger. Kär och galen. Foto:

LUCKA 11: Berättelsen om damen som sköt med halvautomatiskt handeldvapen för att hon blivit nekad en kyss av sin granne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Julkalendern

Nyheter24 bjuder på decembers bästa julkalender. 24 viktiga, smarta, dumma, roliga och knasiga artiklar från 2011 som du bara inte får ha missat!

En artikel varje dag, ända fram tills tomten kommer.

FLORIDA. Helen Staudinger, 92, var på besök hos sin 39 år yngre granne Dwight Bettner, 53, i måndags. Han bad henne att gå, men Helen Staudinger insisterade på att få en kyss, annars skulle hon inte gå hem. Dwight Bettner stod på sig i grälet och skickade hem henne. Trodde han.

Inom några ögonblick stod Staudinger utanför Bettners hus med ett halvautomatiskt handeldvapen och öppnade eld. Skotten missade Bettner, men han slogs till golvet av glassplitter från fönstren och klarade sig från svårare skador, uppger The Smoking Gun

I polisrapporten berättar Staudinger att hon först hade för avsikt att skjuta Bettners bil som han älskade så mycket. Där framgår också att Bettner och Staudinger har haft tidigare kontroverser, samt att Bettner tror att Staudinger är förälskad i honom. Bettner hade även vid tillfälle sagt till Staudinger att han hade en flickvän, varpå Staudinger ska ha hotat att skjuta honom.

Helen Staudinger befinner sig just nu i häkte, med en borgensumma på 15 000 dollar, cirka 95 000 kronor.

Skrevs den 22/3 av Jakob Lewander.

Kommentera
Kopiera länk
Dela