Söndag 13 Jun
Stockholm

Efter 27 år kommer svaret: "Ja, vi vet att det är jul"

Nu hoppas Boomtown Gundane bli expert på brittisk politik precis som Bono blev expert på Afrika efter Band Aid.
1 av 2
Nu hoppas Boomtown Gundane bli expert på brittisk politik precis som Bono blev expert på Afrika efter Band Aid. Foto: Darren Calabrese / AP
Du kan andas ut nu Sir Bob, nu har du äntligen fått svar från Afrika.
2 av 2
Du kan andas ut nu Sir Bob, nu har du äntligen fått svar från Afrika. Foto: ADRIANA SAPONE / AP

1984 släppte initiativet Band Aid låten "Do they know it's Christmas?". Nu har Bob Geldof med flera fått svar från ett gäng afrikanska musiker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KAPSTADEN. När Sir Bob Geldof och Midge Ure startade Band Aid 1984 och släppte singeln "Do they know it's Christmas?" till stöd för svältande i Etiopien trodde de kanske inte att de skulle få ett svar på frågan - 27 år senare.

En grupp arbetslösa musiker i Sydafrika har släppt låten, "Yes, we do". I samband med släppet att de hoppas att Geldof nu kan koppla av. De väckte även en del nya frågor tillbaka till Band Aid. Vet de exempelvis om klimatförändringarna i USA?

Sångaren och kompositören Boomtown Gundane har länge irriterats över att Geldof antog att hungriga afrikaner också är dumma, så som han ser det.

– Självklart vet vi att det är jul, säger han enligt satirsajten Hayibo.

Nu hoppas han att han ska bli samma expert på brittisk politik som han menar att Bono och Bob Geldof blev på Afrika efter Band Aid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela