Söndag 20 Jun
Stockholm

Polisen i England måste spara – får inte ladda telefonerna på stationen

Polisen i den engelska staden Sussex har förbjudit de anställda att ladda sina mobiltelefoner på kontoret. Allt för att skära ner på elkostnaderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sussexpolisen har en ansträngd ekonomi och måste därför göra besparingar över de fyra kommande åren. Det är med anledning av det som det kontroversiella beslutet tagits – ingen av de 5000 anställda får ladda sina mobiltelefoner på polisstationen.

Ledningen hoppas att tilltaget ska leda till en lägre elräkning. Men förbudet har mötts av kritik från de anställda som menar att det handlar om några få ören.

– Det måste vara bättre att ha en glad polisstyrka än en irriterad för att deras chefer ska spara in några få pund, säger en polisman till the Daily Telegraph.

Och polismannen tycks ha rätt. En undersökning som The Daily Mail har gjort visar att en timmes laddning av en iPhone 3GS kostar mindre än ett öre. Om hela polisstyrkan skulle ladda sina telefoner samtidigt skulle det kosta 12,50 kronor i timmen.

Ledningen menar dock att det är svårt att hitta andra områden där besparingar kan ske utan att det påverkar polisarbetet.

– Alla pengar vi sparar på det här kommer att användas till räddningstjänst och polispatruller, säger en av polischeferna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela