1 av 5
- Foto: The Transportation Security Administration
2 av 5
- Foto: The Transportation Security Administration
3 av 5
- Foto: The Transportation Security Administration
4 av 5
- Foto: The Transportation Security Administration
5 av 5
- Foto: The Transportation Security Administration

De topp tio sjukaste sakerna som beslagtogs på flygplatser under 2011

USA:s Transportsäkerhetsadministration har släppt sin årliga lista över de saker som fastnat i säkerhetskontroller på flygplatser under året. Här är de topp tio galnaste och farligaste.


Säkerhetskontrollerna på flygplatser har blivit allt mer rigorösa de senaste åren, inte minst på grund av 11 september-attentaten. Och klart är att en enorm mängd prylar fastnar i säkerhetskontrollerna varje år. Vissa farliga, andra bara sjuka. Sajten Gismodo har rankat de allra galnaste sakerna som beslagtogs i USA under 2011.

Här är topp tio-listan.

10. 240 levande fiskar.

En resenär vid Los Angeles flygplats försökte smuggla in 240 levande fiskar i fyra resväskor fyllda med vatten. Röntgenapparaterna fick dock snabbt syn på fiskarna och när säkerhetspersonalen öppnade väskorna fann de exotiska fiskar av alla dess slag "packade som sardiner".

9. Batmankniv.
Ett Batmanfan försökte passera säkerhetskontrollen med en replika av sin idol Batmans kniv.

8. Vetenskapsprojekt som såg ut som en bomb.
En collegestudent tog med sig sitt vetenskapsprojekt bestående av flera sladdar anknutna till en tablettask. Väl på plats i säkerhetskontrollen blev han snabbt tagen till ett förhörsrum. Hans projekt såg exakt ut som en bomb.

7. Ninjaknivar gömda inuti en bok.Varje år beslagtas tusentals knivar och skjutvapen på flygplatser runtom i USA. Men mannen som fastnade på San Diegos flygplats hade något alldeles extra på sig. Inuti en bok hade han gömt två ninjaknivar. Vad bokens titel var? Ninja: The Shadow Warrior.

6. Chockpistol formad som en mobiltelefon.
En resenär försökte smussla in en chockpistol som såg exakt ut som en mobiltelefon. Passageraren fick överlämna pistolen och fick, anmärkningsvärt nog, fortsätta sin resa.

5. Signalpistoler med sju skott.
En man stoppades på Norfolks flygplats sedan han ertappats med att försöka få med sig en signalpistol och sju skott in på sitt plan.

4. Sju ormar och tre sköldpaddor.Listan på beslagtagna djur som folk har försökt smuggla in på flygplan är lång och innehåller såväl skalbaggar som fåglar. Men en person i Miami tar dock djurpriset sedan han stoppats med sju stycken ormar och tre stycken sköldpaddor i byxorna. Kanske försökte han efterlikna kultfilmen Snakes on a plane.

3. Handgranater.
Fem handgranater hittades i ett handbagage tillhörande en passagerare i Newarks. I Los Angeles uppdagades det att en resenär hade en rökgranat i handbagaget.

2. Landminor.
När en person i Salt Lake City gick igenom röntgenapparaten reagerade den med alla möjliga larm. Mannen hade nämligen fyra landminor i handbagaget. Resultatet? Mannen greps, alla väskor i området fick förflyttas och fyra plan blev försenade.

1. Sprängladdning.
På första plats kommer som sig bör det allra farligaste. En man som skulle flyga från Yuma International Airport hade med sig en sprängladdning gömd i ett tobakspaket. Säkerhetspersonalen tog hand om honom omgående sedan ett system som upptäcker explosiva ämnen slagit larm.

/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!