Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Piratkungen greps i lyxvilla

- 22/01/2012, 16:12 -
Polisen beslagtog över 20 bilar på området.
1 av 3

Polisen beslagtog över 20 bilar på området.

Natalie Slade/SCANPIX

Kim Dotcoms lyxvilla är ett av landets dyraste och största hus.
2 av 3

Kim Dotcoms lyxvilla är ett av landets dyraste och största hus.

Natalie Slade/SCANPIX

Kim Dotcom till höger är känd för att leva som en playboy.
3 av 3

Kim Dotcom till höger är känd för att leva som en playboy.

Greg Bowker/SCANPIX

En av grundarna till fildelningssajten Megaupload greps i sitt hem. Ingripandet var allt annat än fredligt och liknade mer en scen ur en actionfilm.

NYA ZEELAND. Den tyske fildelningskungen Kim Dotcom greps i sitt hem under minst sagt dramatiska omständigheter. Dotcom är en av grundarna av Megaupload och tillsammans med tre kollegor anklagas han för att stulit över 500 miljoner dollar från upphovsrättsinnehavare. Ingripandet liknade till slut en scen ur en James Bond-film. Med helikoptrar och ett stort antal polispatruller omringade polisen först hans lyxvilla, ett av landets största och dyraste hus värt över 100 miljoner kronor. När de bad Dotcom att öppna låste han huset med elektroniska lås. Polisen bröt upp låsen och kunde ta sig in i villan.

Dotcom gav inte upp för det. Istället barrikaderade han sig i ett specialdesignat säkerhetsrum. När polisen tog sig in i rummet satt han med ett avsågat hagelgevär bredvid sig och väntade. Polisen lyckades ändå gripa Dotcom, skriver Huffington Post.

Trots att ingen av de gripna är amerikaner är det FBI som har lett utredningen mot Megaupload. Polisen beslagtog bland annat två skjutvapen och över 20 bilar. Bland lyxbilarna fanns en rosa Cadillac och en Rolls-Royce Phantom. På Dotcoms personliga registreringsskyltar står det exempelvis Gud, Skyldig, Hacker, Polis och Stenad. Megaupload har över 150 miljoner användare och 50 miljoner dagliga besökare.