Rensa facebook - om en vecka är det för sent

- 26/01/2012, 11:29 -
Med Facebooks nya tidslinje är ditt förflutna allt annat än privat

Med Facebooks nya tidslinje är ditt förflutna allt annat än privat

Facebook.com

Integritetsnivån på Facebook sjunker. Den nya profilen, även kallad tidslinjen, gör det möjligt för dina nätvänner att leta flitigt i ditt förflutna.

Nu har du en vecka på dig att rensa bort det du helst vill glömma – eller gömma. Facebook blir, med den nya tidslinjen, inte längre bara ett sätt för dig att hålla kontakten med dina vänner här och nu. Nu kan dina vänner leta också långt bak i ditt arkiv, och hitta gamla statusar, bilder, vänner och annat du kan tänkas vilja ha ifred.

Tidslinjen har varit frivillig fram tills nu, men om en vecka kommer den gamla profilen vara puts väck. Detta betyder att du har mindre än sju dagar på dig att rensa och försöka gömma det du redan kämpat så hårt för att skydda. Om du inte vill att dina vänner ska få sig en nostalgitripp, såklart.

Daily Mail skriver att tidslinjen visar alldeles för mycket, något Facebook blivit hårt kritiserat för. På tidslinjen är hela din Faceboohistoria upplagd, från den dag du gick med fram tills i dag. Men det räcker inte där. På tidslinjen kan du även lägga till händelser som inträffat långt innan Facebookeran. Vad sägs om din födelsedag eller dagen för tio år sedan då din kära hund äntligen blev din?

Känner du att världen inte riktigt är redo för att se bilder, inlägg och statusar från din svaga period 2007, när du var besatt av Idol-Darin? Då får du helt enkelt agera snabbt. Klockan tickar.