Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst 66 personer dödade i Syrien

- 29/01/2012, 18:26 -

AP

Hårda strider krävde minst 66 liv i Syrien på söndagen. Samtidigt har Arabförbundet sökt stöd hos FN:s säkerhetsråd för att lösa krisen.

Regimstyrkor och oppositionen drabbade samman under söndagen och minst 66 personer dödades. 26 av dem uppges vara civila. Med dagens dödsfall har över 250 personer dödats de senaste fyra dagarna, skriver Sky News.

De flesta av striderna utspelade sig i Damaskus där även minst 50 personer har skadats. Uppgifter gör gällande att regimen strypt invånarnas el- och vattentillförsel.

Söker stöd av FN:s säkerhetsråd

Samtidigt har Arabförbudets ledare Nabil El Araby rest till New York för att få stöd av FN:s säkerhetsråd. Arabförbundet hoppas att FN godkänner och ger sitt stöd till Arabförbundets lösning av krisen i Syrien.

Planen är att regimen i Damaskus ska frige politiska fångar och dra tillbaka militären. Allt för att underlätta och främja en dialog med oppositionen. Regimen och president Bashar al-Assad har motsatt sig kraven vilket lett till att förbundet krävt hans avgång.

Lösningen stöds av de flest västländerna, men både Kina och Ryssland har lagt in veto mot förslaget som därför behöver arbetas om, skriver Sky.