Eric Schmidt var ekonomisk rådgivare åt president Barack Obama samtidigt som han var verkställande chef på Google.
1 av 4
Eric Schmidt var ekonomisk rådgivare åt president Barack Obama samtidigt som han var verkställande chef på Google. - Foto: Lee Jin-man / SCANPIX
Sökjätten har blivit en allt viktigare aktör inom politiken.
2 av 4
Sökjätten har blivit en allt viktigare aktör inom politiken. - Foto: Paul Sakuma / SCANPIX
Bland talarna på den Google-sponsrade konferensen finns bland annat de republikanska presidentkandidaterna Mitt Romney...
3 av 4
Bland talarna på den Google-sponsrade konferensen finns bland annat de republikanska presidentkandidaterna Mitt Romney... - Foto: Gerald Herbert / SCANPIX
... och Newt Gingrich.
4 av 4
... och Newt Gingrich. - Foto: Evan Vucci / SCANPIX

Google sponsrar Tea Party-rörelsen

Sökjätten är en av sponsorerna bakom rörelsens republikanska konferens.


Viktig aktör inom politiken

Google har blivit en allt viktigare aktör inom den amerikanska politiken. Under de senaste två åren har företaget ökat utgifterna för lobbying dubbelt så mycket jämfört med tidigare år.

År 2008 var Googles Eric Schmidt ekonomisk rådgivare åt Barack Obama samtidigt som han var verkställande chef på företaget, skriver Bloomberg.

Google har meddelat att man kommer att vara på plats både på republikanska och demokratiska event under presidentvalskampanjen.

WASHINGTON. Google passar på att visa upp sig i samband med Tea Party-rörelsens republikanska konferens som öppnar på torsdag. Sökjätten menar att det är ett ypperligt tillfälle att bland annat få visa upp Google+. Företaget anser nämligen att det sociala nätverket kan passa bra att använda som verktyg under presidentvalskampanjen.

En av nio huvudsponsorer

Under den konservativa konferensen, Conservative Political Action, är företaget en av nio huvudsponsorer. Konferensen kommer att ledas av Tea Party-rörelsen tillsammans med organisationen American Conservative Union. Bland talarna finns bland annat de republikanska presidentkandidaterna Newt Gingrich och Mitt Romney, skriver Bloomberg.

I ett uttalande meddelar Google att konferensen är av intresse eftersom att hälften av deltagarna är unga teknikanvändare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!