"9/11 var ett hedersuppdrag"

Fem terrorister erkänner medverkan i terrorattacken som krävde 3 000 människors liv.


Fem fångar i Guantanamofängelset har erkänt medverkan i terrordåden den 11 september 2001. I ett dokument som de överlämnat till amerikansk militär kallar de planeringen av attackerna ett "hedersuppdrag".

De fem, som sitter fängslade på den amerikanska militärbasen på Kuba, tar på sig ansvaret och är stolta över att ha medverkat till att nästan 3 000 personer dödades vid terrorattackerna.

"Vi ser det inte som anklagelse. För oss är det en hedersutmärkelse, som vi bär med stolthet", skriver de i dokumentet som tidningen New York Times tagit del av.

De uppger också att attacken var "en gåva till Gud". Målet med dåden var att de skulle nå martyrskap och den genomförda attacken ses som ett perfekt exempel på islamistiskt agerande.

Bekännelsen överlämnades till den amerikanska militären av Khalid Shaikh Muhammad, som själv påstår att han var hjärnan bakom 11 september-attackerna. Erkännandet har skrivits i hemlighet, utan närvaro av advokater. För närvarande sitter omkring 245 personer fängslade i Guantanamo-lägret.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!