Al-qaida-legendar greps i dag

- 11/12/2008, 21:59 -

En mytomspunnen al-Qaida-kvinna bland de gripna i Belgien.

Som Nyheter24 kunde rapportera tidigare idag så greps 14 förmodade medlemmar av terrornätverket al-Qaida. De planerade en blodig terrorattack. Målet gissas vara det EU-toppmöte som äger rum i Bryssel i dag, där bland annat Englands premiärminister Gordon Brown deltar.

Nu läcker nya uppgifter ut från den belgiska polisen, skriver CNN. Bland de 14 misstänkta terroristerna – som alla är av marockansk härkomst – finns nämligen en legendarisk al-Qaida-kvinna. Hon identifieras som Malika El-Aroud. Hon är änka till en man som mördade en terroristmotståndare bara två dagar före attacken mot World Trade Center den 11 september 2001. Men Malika El-Aroud är ingen vanlig änka och hennes man dog ingen naturlig död. På direkta order av Usama bin-Laden utlöste Malikas man en självmordsbomb.

Malika El-Aroud har de senaste åren bott i Belgien där hennes främsta uppgift har varit att rekrytera nya medlemmar till al-Qaida. I en teveintervju med CNN från år 2006 sätter hon ord på sina känslor för sin ledare bin-Laden.

– De flesta muslimer älskar Usama bin-Laden. Det var han som ställde sig upp mot världens fiende nummer ett –Amerika. Vi älskar honom för det.

Enligt CNN:s hemliga poliskälla beskrivs Malika El-Aroud internt som "en livs levande al-Qaida-legend".

Skrivet av: