Jeff trodde på ett dussin samtal – han fick 65 000.
Jeff trodde på ett dussin samtal – han fick 65 000. - Foto: Mark Lennihan/AP/Scanpix

"Ensam kille" satte upp flygblad på Manhattan – fick 65 000 samtal

40-årige Jeff Ragsdale var deprimerad efter att ha blivit dumpad. Då bestämde han sig för att sätta upp flygblad med sitt telefonnummer på i New York – responsen blev enorm.


Några av samtalen

"Jag gick längs Fifth Avenue och såg ditt flygblad. Jag är också otroligt ensam. Jag är "den ensamma kvinnan". Ingen familj, inga vänner. Jag lever i ett litet rum i en lägenhet i Queens. Vill du ta en promenad nästa vecka?, Marta, 50.

"Jag vill berätta hur glad jag är efter att ha adopterat en katt i förra veckan. Hans namn är Aleister, efter Aleister Crowley, Felicia 15.

"Tror du vi kommer att vara ensamma för alltid?", Albert.

"Jag såg Adam Sandler i en affär. Han såg ledsen ut", Jermaine.

"Hej, är det här Jeff, och var ditt flygblad, uppsatt vid Union Square, sant? Hur är det med dig nu? Jag blev berörd av ditt flygblad. Jag förstår hur det kan vara med tuffa skilsmässor. Jag vill bara säga att du är djupt älskad", Kathleen.

Ståuppkomikern och skådespelaren Jeff Ragsdale blev dumpad och gick in i en svår depression. Men för att ta sig ur den använde han sig inte av traditionella metoder som psykologbesök. Istället gav han sig i oktober ut på Manhattans gator och satte upp flygblad med texten:

"Om någon vill prata om vad som helst, ring mig på nummer XXX. Hälsningar Jeff, en ensam kille".

Den första dagen fick han 100 samtal och sms. Därefter började hans flygblad spridas på internet och responsen blev enorm. Han fick runt 1000 samtal per dag och en dag spenderade han 16 timmar med att tala i telefon med främlingar, det skriver New York Post.

"New York kan vara en ensam plats"

I dag, fyra månader senare, får han fortfarande samtal dagligen och han beräknar att han fått cirka 65 000 samtal totalt. Folk har ringt från Japan, Saudiarabien och Kanada, men ungefär 40 procent av samtalen är från Manhattan.

– Jag tror New York kan vara en särskilt ensam plats. Det är svårt att träffa människor här, säger Ragsdale till New York Post.

Kan vara en bluff

Ett av de första och även ett av de mest minnesvärda samtalen var enligt Jeff en hallick som satte honom på plats.

"Du är för gammal för att posta ditt nummer på gatan, mannen. Vad för typ av tjej skulle träffa en kille från en gatuaffisch?", sa hallicken som därefter erbjöd honom att köpa sex för ett "billigt pris".

Jeff planerar att släppa en bok med de samlade samtalen. Efter att nyheten om den planerade boken kommit ut har det spekulerats ivrigt i om han bara fejkat sin depression för att få material till sin bok.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.